Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V evanjelických chrámoch čítajú Pastiersky list Zboru biskupov ECAV

Generálny biskup ECAV Miloš Klátik, biskup Západného dištriktu cirkvi Milan Krivda a biskup Východného dištriktu ECAV Slavomír Sabol v Pastierskom liste upriamujú pozornosť na Božiu lásku k človeku.

Bratislava 25. decembra (TASR) - V evanjelických chrámoch po celom Slovensku sa dnes, na sviatok Narodenia Pána Ježiša, konajú slávnostné služby Božie. Počas nich čítajú Pastiersky list Zboru biskupov Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku (ECAV) k Vianociam 2012.

Generálny biskup ECAV Miloš Klátik, biskup Západného dištriktu cirkvi Milan Krivda a biskup Východného dištriktu ECAV Slavomír Sabol v Pastierskom liste upriamujú pozornosť na Božiu lásku k človeku. Zdôrazňujú, že Božia láska, to nie je niečo, k čomu by mal človek unikať vo svojej fantázii, aby sa aspoň na chvíľu klamne vymanil z reality života, nie je to len zbožná túžba človeka, ale je skutočnosťou, ako o tom píše v evanjeliu apoštol Ján.

"Vianoce sú nielen sviatkami Božej lásky k nám, ale aj sviatkami našej lásky k druhým ľuďom. Láska k blížnym zahŕňa úctu, porozumenie, čestnosť, oslobodenie sa od egoizmu a jeho prejavov, znamená vedieť odpustiť, ale znamená aj nebyť ľahostajný k prejavom nespravodlivosti a nemorálnosti. Súčasťou lásky k blížnym sú i modlitby za nich," pripomínajú veriacim evanjelickí biskupi. Zároveň želajú všetkým Božou láskou a milosťou požehnané vianočné sviatky.