Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V kauze golfového ihriska zrušili obvinenia, obvinený bol aj Marian K.

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obvinenie vzniesol v novembri 2018 vyšetrovateľ voči Marianovi K. spolu s Jánom F. a Petrom P.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zrušil obvinenia v kauze golfového ihriska v obci Báč. Medzi obvinenými bol aj podnikateľ Marian K., ktorý je v súčasnosti väzobne stíhaný pre kauzu televíznych zmeniek a obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

"Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v trestnej veci týkajúcej sa golfového ihriska v Báči zrušil uznesenie o vznesení obvinenia trom osobám a zároveň vrátil vec vyšetrovateľovi s pokynom na vykonanie ďalšieho dokazovania," ozrejmila hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Podľa informácií televízie Joj, ktorá na zrušenie obvinenia upozornila, sa tak stalo 3. apríla.

Prokuratúra vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie bližšie informácie k prípadu neposkytuje, aby nedošlo k jeho zmareniu či sťaženiu.

Obvinenie vzniesol v novembri 2018 vyšetrovateľ voči Marianovi K. spolu s Jánom F. a Petrom P. Tých obvinil zo zločinu poškodzovania veriteľa v súvislosti s prevodom nehnuteľnosti na obchodnú spoločnosť, kde bola spôsobená škoda veriteľom tejto spoločnosti vo výške viac ako 7,5 milióna eur. Podľa medializovaných informácií mali obvinení podvodom získať golfový areál v Báči.