Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V kauze vraždy Kuciaka dnes vypovedali psychologička aj IT znalec

Na snímke zľava Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej a Jozef Kuciak a Jana Kuciaková, rodičia zavraždeného Jána Kuciaka počas hlavného pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho družky Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 1. júna 2020. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a Marian K.

Pezinok 1. júna (TASR) – V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka budú v pondelok pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku vypovedať znalci z oblasti IT aj psychológie. Na súde sú prítomní obžalovaní Marian K., Alena Zs. a Tomáš Sz.



Kriminalista z odboru informačných technológií Dušan Mikulaj by mal súdu uviesť, či sa na základe digitálnych stôp dá zistiť, či sa mohli obžalovaní Marian K. a Alena Zs. stretnúť v čase vraždy, a to podľa polohy ich telefónov.

Mikulaj mal na ŠTS vypovedať už v máji, keď na súd prišiel. Kriminalista mal byť vypočúvaný ako svedok, nie znalec. Jeho výpoveď však odložili, pretože predsedníčka senátu Ružena Sabová chcela, aby jej vysvetlil, akým spôsobom spracoval údaje od operátorov.

Mikulaj ozrejmil, že je to proces na niekoľko hodín, operátori mu poskytli milióny riadkov údajov. Na pondelok by mal mať pripravenú prezentáciu tak, ako ju mali znalci z Europolu, keď na ŠTS vypovedali.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a Marian K. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.