Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

V korupčnej kauze špeciálneho exprokurátora prerušili stíhanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Dušana K. obžaloba viní zo zločinu prijímania úplatku.

Bratislava 23. mája - Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) prerušil trestné stíhanie v korupčnej kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. Piatkový (24. 5.) termín hlavného pojednávania na banskobystrickom pracovisku ŠTS je preto zrušený. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Dnes bolo Generálnej prokuratúre SR zo strany ŠTS oznámené, že sa termín hlavného pojednávania dňa 24. mája ruší z dôvodu prerušenia trestného stíhania, pričom žiadne bližšie okolnosti neboli súdom špecifikované," uviedla pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová. Prokuratúra podľa jej slov aktuálne nedisponuje uznesením o prerušení trestného stíhania v danej trestnej veci.

Dušana K. obžaloba viní zo zločinu prijímania úplatku. V roku 2016 mal v špeciálne upravenej knihe prijať 50.000 eur od spoluobžalovaného Petra K. za to, že bude blokovať stíhanie v dvoch trestných veciach. Obaja vinu popierajú. Vlani v novembri bolo v prípade ukončené dokazovanie a začali sa záverečné reči.