Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

V. Kováčiková dala preveriť veci, nad ktorými vykonával dozor Dušan K.

Naarchívnej snímke prvá námestníčka generálneho prokurátora SR Viera Kováčiková. Foto: TASR Jaroslav Novák

Dušana K. vyšetrovateľ NAKA obvinil z viacerých trestných činov.

Bratislava 2. novembra (TASR) – Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková uložila riaditeľom odborov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) aby preverili všetky veci, nad ktorými vykonával dozor obvinený a väzobne stíhaný špeciálny prokurátor Dušan K.

TASR o tom informovala v pondelok hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. "Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková sa 26. októbra stretla so zástupcom ÚŠP Alexandrom Bíróm a riaditeľmi odborov, na ktorom oznámila svoje rozhodnutie - opatrenie a uložila im preveriť všetky veci, ktoré mal D. K. pridelené na dozor a osobitne preveriť zákonnosť a dôvodnosť rozhodnutí vo veciach, v ktorých zastavil trestné stíhanie," uviedla ďalej hovorkyňa ÚŠP.

Dušana K. vyšetrovateľ NAKA obvinil z viacerých trestných činov a 25. októbra ho sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vzala do väzby. Prvá námestníčka generálneho prokurátora Kováčiková mu 22. októbra dočasne pozastavila činnosť. Zároveň vyslovila názor, že je nežiaduce, aby obvinený zastával funkciu špeciálneho prokurátora. Na vzdanie sa funkcie ho vyzvala aj Etická komisia prokuratúry, Rada prokurátorov a zároveň aj 20 z 29 prokurátorov ÚŠP.