Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V. Lengvarský: Chápem obavy hnutia Sme rodina

Vladimír Lengvarský, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Šéf rezortu zdravotníctva verí, že si s hnutím vydiskutuje ich pripomienky k zákonu.

Dolný Kubín 2. júla (TASR) – Šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) chápe obavy koaličného hnutia Sme rodina v súvislosti s novelou k využívaniu COVID preukazov. Verí, že si s hnutím vydiskutuje ich pripomienky k zákonu. Lengvarský to povedal v piatok počas návštevy dolnokubínskej nemocnice. Avizoval však, že v žiadnom prípade nie je ochotný úplne odstúpiť od podmienky preukazovať sa testom alebo tzv. GreenPassom pri vstupe do reštaurácií či podnikov.

"Plne chápem ich obavy, ktoré smerujú k dostupnosti, či už priestorovej, alebo finančnej, testovacích kapacít. Budeme s nimi viesť diskusiu. Verím tomu, že v najbližšom termíne, keď zasadne parlament, sa dohodneme tak, aby zákon mohol byť schválený," uviedol Lengvarský.

Koaličné hnutie Sme rodina zablokovalo vládnu novelu, ktorá hovorí o očkovaní a testovaní ako podmienkach pre prípadný vstup do reštaurácií či podnikov. Vládna novela zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia sa týka využívania COVID preukazov, tzv. GreenPassov. V piatok sa očakávalo jej zaradenie do programu aktuálnej schôdze parlamentu, predseda Sme rodina a Národnej rady (NR) SR Boris Kollár hovorí o jej preložení na neskôr. Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský dodal, že sa dohodli na preložení novely na schôdzu so začiatkom 22. júla. Dovtedy sa budú podľa jeho slov snažiť "vychytať muchy" v návrhu.