Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

V. Lengvarský: Levočská nemocnica má v regióne opodstatnenie

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas rozhovoru pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky (TASR) v Bratislave 23. decembra 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský sa stretol so zamestnancami, ktorým vysvetlil reformu nemocníc.

Levoča 27. decembra (TASR) - Nemocnica Agel Levoča má opodstatnenie v regióne a vo viacerých oblastiach je špičková v rámci spádovej oblasti. Počas pondelkovej návštevy nemocnice to povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Stretol sa tam so zamestnancami, ktorým vysvetlil reformu nemocníc. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Ako ďalej uviedla, nemocnica má nový urgentný príjem. Financovaný je z eurofondov v hodnote 4,5 milióna eur vrátane prístrojového vybavenia a operačnej sály.

"Urgentná zdravotná starostlivosť, ako aj projekty financované z európskych peňazí majú svoju budúcnosť a v rámci reformy s nimi počítame v každej nemocnici, odhliadnuc od kategórie, kam bude tá-ktorá nemocnica v horizonte niekoľkých rokoch spadať," vysvetlil Lengvarský.

Minister zdravotníkom poďakoval za prácu a ubezpečil, že nemocnica ich v regióne veľmi potrebuje. V každej nemocnici zostane podľa neho zachovaná urgentná zdravotná starostlivosť, projekty financované z eurofondov, ako aj oddelenia, v ktorých pacientov v regióne aktívne liečia.