Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

V. Lengvarský nebude v nadchádzajúcich voľbách kandidovať

Na snímke dočasne poverený minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) prichádza na 134. schôdzu vlády SR 8. februára 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Predčasné voľby majú byť 30. septembra. Prezidentka SR Zuzana Čaputová minulý týždeň pre TASR uviedla, že súčasná politická situácia je pre Slovensko neúnosná a žiada si skorší termín volieb.

Bratislava 22. februára (TASR) - Dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) nebude v predčasných parlamentných voľbách kandidovať za žiadnu politickú stranu. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády. Na kandidatúru podľa vlastných slov nedostal ani ponuku.

Predčasné voľby majú byť 30. septembra. Prezidentka SR Zuzana Čaputová minulý týždeň pre TASR uviedla, že súčasná politická situácia je pre Slovensko neúnosná a žiada si skorší termín volieb. Národná rada SR mala o skoršom termíne rokovať v piatok (17. 2.), plénum však nebolo uznášaniaschopné. O téme by mohol parlament opäť hovoriť v pondelok (27. 2.).