Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V Lešti sa začína záverečná fáza cvičenia Slovenský štít

Na snímke cvičenie v Lešti. Foto: TASR - Ján Krošlák

Nemenej dôležitou súčasťou cvičenia bude aj výcvik aktívnych záloh, ktoré sú súčasťou 21. mechanizovaného práporu z Trebišova.

Lešť 14. marca (TASR) - Integračným výcvikom zúčastnených jednotiek sa v Centre výcviku v Lešti začína záverečná fáza tohtoročného medzinárodného cvičenia Slovenský štít. Informuje o tom hovorca Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) Štefan Zemanovič.

"Vojaci 2. mechanizovanej brigády, v zostave ktorej je zaradená aj Mnohonárodná bojová skupiny NATO, pozostávajúca z vojakov z Poľska, Maďarska, Českej republiky a USA, sa v najbližších dňoch v Centre výcviku v Lešti zúčastní pravidelného cvičenia Slovenský štít 2023. Taktická fáza cvičenia, ktorej súčasťou bude aj certifikácia novej rotácie mnohonárodnej bojovej skupiny, začína v piatok 17. marca," uvádza Zemanovič.

Nemenej dôležitou súčasťou cvičenia bude aj výcvik aktívnych záloh, ktoré sú súčasťou 21. mechanizovaného práporu z Trebišova. "Zálohy budú spolu s vojakmi krajín V4 a USA plniť úlohy protivníka a preveria tak pripravenosť jednotiek mnohonárodnej bojovej skupiny," dodáva hovorca OS SR.