Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V Martine zložilo prísahu 124 absolventov vojenského výcviku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Absolvovaním základného výcviku sa podľa hovorcu OS SR začína vojenská kariéra, ktorá bude pokračovať neustálou prípravou na plnenie stanovených úloh.

Martin 2. júna (TASR) – V Martine zložilo v piatok prísahu 124 absolventov základného vojenského výcviku. TASR o tom informoval hovorca Ozbrojených síl (OS) Slovenskej republiky (SR) Štefan Zemanovič.

"Úspech vašich útvarov a jednotiek bude závisieť od toho, ako budete prezentovať OS SR doma i v zahraničí. Budete vykonávať profesionálnu službu v neľahkých podmienkach, čo bude na vás klásť vysoké nároky," uviedol v príhovore zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR – náčelník štábu Peter Babiar.

Noví vojaci a vojačky zvládli podľa Zemanoviča sedemtýždňový výcvik. "Nároky, kladené na záujemcov o službu profesionálneho vojaka, sú oprávnene vysoké. O náročnosti výcviku svedčí aj fakt, že v aktuálnom termíne ho nedokončilo celkovo 19 frekventantov," doplnil.

Absolvovaním základného výcviku sa podľa hovorcu OS SR začína vojenská kariéra, ktorá bude pokračovať neustálou prípravou na plnenie stanovených úloh. "Tak, aby boli OS ako celok neustále pripravené splniť úlohu v systéme obrany SR. K tomu musí byť každý vojak a vojačka pripravený nasadiť aj svoje zdravie a život, k čomu sa dnes noví profesionálni vojaci zaviazali vo vojenskej prísahe," dodal Zemanovič.