Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V Mochovciach i Bratislave zasahoval špeciálny tím NAKA

Jadrová elektráreň Mochovce, archívna snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Manažér externej komunikácie Slovenských elektrární (SE) Miroslav Šarišský uviedol, že SE si plnia všetky svoje záväzky voči dodávateľom riadne a načas.

Bratislava 21. augusta (TASR) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) uskutočnila raziu v areáli jadrovej elektrárne v Mochovciach. "Špecializovaná jednotka, známa ako 'tím Elektro' zasahovala okrem areálu elektrárne aj v Bratislave v rámci policajnej akcie „Dlžník“, s cieľom zaistiť účtovné doklady súvisiace s činnosťou jedného z dodávateľov dostavby 3. a 4. bloku," potvrdil pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

Pripomenul, že vo veci je začaté trestné stíhanie pre zločin zvýhodňovania veriteľa v súvislosti s nezaplatenými pohľadávkami za viac ako dva milióny eur. "NAKA naďalej intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony na preverenie podozrení pri dostavbe 3. a 4. bloku elektrárne," uviedol hovorca. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie momentálne nie je možné poskytnúť žiadne ďalšie informácie," dodal.

Zásah pre TASR už skôr potvrdil aj manažér externej komunikácie Slovenských elektrární (SE) Miroslav Šarišský. "U jednej z dodávateľských firiem, ktorá má svoje kancelárie v areáli Mochoviec, prebehla razia NAKA. Táto akcia sa netýka Slovenských elektrární, ale obchodného sporu medzi jedným z dodávateľov Slovenských elektrární a jeho subdodávateľom," potvrdil Šarišský.

Dodal, že SE si plnia všetky svoje záväzky voči dodávateľom riadne a načas. Spory medzi dodávateľmi a subdodávateľmi nekomentuje.