Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

V nedeľu budú predajne zatvorené, výnimku majú pohotovostné lekárne

Na archívnej snímke zľava minister zdravotníctva SR Marek Krajčí, hlavný hygienik SR Ján Mikas a predseda vlády SR Igor Matovič počas tlačovej konferencie k oznámeniu rozhodnutia Ústredného krízového štábu SR 28. marca 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Ľudia musia mať dostupnosť k liekom v prípade nevyhnutnej potreby. Tieto lekárne zostávajú otvorené už túto nedeľu, povedal v sobotu (28. 3.) hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Bratislava 29. marca (TASR) – Predajne potravín, mäsa, chleba a pečiva, ovocia a zeleniny, predajne potravín pre dojčatá a malé deti i na osobitné lekárske účely. Rovnako aj predajne a výdajne zdravotníckych pomôcok, drogérie, predajne novín a tlačovín i predajne s krmivom pre zvieratá zostanú v nedeľu zatvorené. Nariadený majú totiž sanitárny deň. Výnimkou sú veterinárne ambulancie i takzvané pohotovostné lekárne, ktoré budú otvorené aj počas nedele. Vyplýva to z opatrení Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktoré prijal ústredný krízový štáb pre pandémiu nového koronavírusu.

"Ľudia musia mať dostupnosť k liekom v prípade nevyhnutnej potreby. Tieto lekárne zostávajú otvorené už túto nedeľu," povedal v sobotu (28. 3.) hlavný hygienik SR Ján Mikas s tým, že sa po podnete rozhodli nechať otvorené v nedeľu aj veterinárne ambulancie. Tie podľa jeho slov nepredstavujú až také veľké riziko v prípade šírenia nového koronavírusu. Ostatné predajne, potraviny, drogéria či trafiky majú nedeľu určenú ako sanitárny deň.