Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

V nedeľu sa začína duchovná príprava pred návštevou Svätého Otca

Na archívnej snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Pápež František pricestuje na Slovensko 12. septembra. Počas svojej návštevy by mal navštíviť Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Na sviatok Nanebovzatej Panny Márie, ktorý si pripomenieme v nedeľu (15. 8.), sa začne duchovná príprava pred návštevou pápeža Františka na Slovensku. Pripomína to tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Prehľad duchovných aktivít je zverejnený na webovej stránke www.navstevapapeza.sk.

"Duchovná príprava znamená, že v modlitbe myslíme na túto návštevu a otvárame sa pre Božie pôsobenie, aby sme tak mohli vnímať slová Svätého Otca," prihovára sa veriacim bratislavský arcibiskup metropolita a predseda KBS Stanislav Zvolenský.

Okrem toho spustí KBS v nedeľu projekt denného zasielania myšlienok a podnetov, ktorých autorom je Svätý Otec. Nadväzovať budú na evanjelium dňa. Cieľom projektu je pomôcť všetkým, ktorí prejavia záujem, duchovne sa pripraviť na návštevu Svätého Otca.

Pápež František pricestuje na Slovensko 12. septembra. Počas svojej návštevy by mal navštíviť Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín.