Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V nemocniciach skupiny Agel pribudnú magnetické rezonancie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Magnetická rezonancia je moderné vyšetrenie, ktoré nepracuje na princípe röntgenových lúčov, ale využíva veľmi silné magnetické pole.

Bratislava 22. septembra (TASR) - V slovenských zdravotníckych zariadeniach patriacich pod skupinu Agel pribudnú magnetické rezonancie. Prvý prístroj nainštalujú na prelome rokov v Bratislave. Na budúci rok majú nasledovať nemocnice v Košiciach-Šaci, Levoči, Zvolene a Komárne. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny na Slovensku Martina Pavliková.

Investičný projekt si na Slovensku a Česku vyžiada viac ako 7,4 milióna eur, spolu v oboch krajinách pribudne 11 nových magnetických rezonancií. „Vzhľadom na personálne nároky aj vyššie vstupné a prevádzkové náklady nepatrí magnetická rezonancia v českých a slovenských nemocniciach ku štandardu....Našim cieľom preto bola nielen modernizácia vybavenia, ale predovšetkým sprístupnenie najmodernejšej starostlivosti,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Agel Aleš Herman.

Magnetická rezonancia je moderné vyšetrenie, ktoré nepracuje na princípe röntgenových lúčov, ale využíva veľmi silné magnetické pole. Ide o bezpečné vyšetrenie, ktoré dokáže snímkovať štruktúru tkanív do najmenších detailov. Využíva sa na diagnostiku v neurológii, ortopédii, pediatrii, traumatológii, onkológii a v ďalších odboroch.