Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

V novej sérii kartovej hry Disney Lorcana sa rozbiehajú oslavy

Foto: Ravensburger

„Shimmering Skies“ je piatou sériou v rámci oceňovanej franšízy zberateľských kartových hier.

Tento rok na jeseň bude navyše do vybraných stolových hier „Disney Villainous:
Úvod do zla“ pridaná limitovaná promokarta zo série „Shimmering Skies

Bratislava 12. júna (OTS) – Oceňovaný vydavateľ hier, puzzle a hračiek Ravensburger oznámil vydanie najnovšej série veľmi obľúbenej zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana. Počas dnešnej akcie Lorecast odhalila spoločnosť Ravensburger podrobnosti o piatej sérii zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana Shimmering Skies, ktorá nielenže predstavuje nové Disneyho postavy a herné postupy, ale dáva hráčom možnosť zistiť, čo sa bude v ríši diať ďalej po porážke, po moci bažiacej, Uršuly. Shimmering Skies sa najprv objaví na pultoch v miestnych herných predajniach 9. augusta 2024 a potom 23. augusta 2024 v ďalších maloobchodných predajniach. Spoločnosť Ravensburger tiež oznámila uvedenie prémiovej karty Shimmering Skies s alternatívnou grafikou, ktorá bude po obmedzenú dobu k dispozícii v nových verziách stolovej hry Disney Villainous: Úvod do zla označených špeciálnou nálepkou, a to od septembra. Táto verzia bude v predaji od septembra.
Foto: Ravensburger

Shimmering Skies
V sérii Shimmering Skies organizuje ríša Lorcana veľkú oslavu nedávneho víťazstva nad Uršulou, ktorým skončila predchádzajúca séria s názvom Ursula's Return. Zatiaľ čo sa väčšina obyvateľov Lorcany zúčastňuje vzrušujúcej zábavy, začína sa odvíjať nový príbeh. Naši Illumineeri hľadajú spôsob, ako napraviť zhoršujúce sa škody, ktoré spôsobila Uršula v strede ríše (Great Illuminary).

V sérii Shimmering Skies sa predstavia postavy z Disneyho filmu Ralph Rozbi-to, napr. Vanilopka von Šmak a Oprav-to Félix. Okrem toho môžu hráči s rozvíjajúcim sa dejom očakávať nové herné postupy a nádherné grafické spracovanie - všetko je nabité elektrickou energiou, ktorá umocňuje oslavu aj zážitok z hry. Viac informácií o postupoch a ďalších kartách bude zverejnených s blížiacim sa dátumom uvedenia na trh. Všetky karty v tejto sérii je možné použiť na úpravu existujúcich balíčkov zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana alebo na hranie s už skôr vydanými sériami The First Chapter, Rise of the Floodborn, Into the Inklands a Ursula's Return.
Foto: Ravensburger

Séria zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana Shimmering Skies bude obsahovať dva štartovacie balíčky s kombináciou smaragdových/oceľových alebo ametystových/rubínových kariet (19,99 EUR), rozširujúce balíčky ďalších kariet (5,99 EUR) a nový poklad Illumineerov (47,99 EUR). Medzi nové herné doplnky patria dve nové podložky s Mirabel z Disneyho filmu Encanto: Čarovný svet a „Dokonalou mystickou bytosťou“ Belle z Disneyho filmu Kráska a zviera (19,99 EUR) a navyše *NOVÉ* zložky s deviatimi vreckami graficky stvárnené dvorným výtvarníkom Disney Lorcana Nicholasom Koleom (19,99 EUR). K dispozícii budú aj obaly na karty (9,99 EUR) a krabičky na balíčky kariet (5,99 EUR) s Disneyho Tianou a Aladinom.

Karta zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana v hre Disney Villainous: Úvod do zla
Nová špeciálna edícia hry Disney Villainous: Úvod do zla bude obsahovať prémiovú verziu novej karty Shimmering Skies. Hra Disney Villainous: Úvod do zla bola prvýkrát predstavená v roku 2023 v rámci limitovanej ponuky Disney100. Opäť do príbehu privádzajú jedných z prvých Disneyho zloduchov – Vládkyňu zla, kapitána Hooka, Uršulu a princa Jána, video zdroje vhodné pre začiatočníkov a „prepracovanú“ hru na základe spätnej väzby od fanúšikov i poznatkov, ktoré tím Ravensburger získal pri vývoji systému hier Disney Villainous.
Foto: Ravensburger

Na oslavu uvedenia hry na trh v maloobchodných predajniach a herných obchodoch po celej krajine prepožičal tím Disney Villainous svoj povestný výtvarný štýl karte Shimmering Skies s princom Jánom. Túto kartu zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana nájdete iba v nových verziách hry Disney Villainous: Úvod do zla s identifikačnou nálepkou na prednej strane.

O hre Villainous
Oceňovaná franšíza Villainous, uvedená na trh v roku 2018, si získala fanúšikov pre celý rad 14 hier. Rad sa neustále rozrastá a objavujú sa v ňom obľúbené postavy a príbehy zo sveta Disney, Pixar, Star Wars™ a Marvel. Každá hra Villainous sa dá hrať priamo po vybalení z krabice alebo v kombinácii s ďalšími hrami v rámci každej franšízy. Ponúka tak hráčom možnosť vžiť sa do úlohy podlých zloduchov a s radosťou si vychutnávať plnenie jedinečne zameraných cieľov. Hry Villainous si získali uznanie za strhujúci herný dizajn, vlastné výtvarné spracovanie a charakteristické trojrozmerné figúrky.
Foto: Lavensburger

O zberateľskej kartovej hre Disney Lorcana
Hra Disney Lorcana, ktorá sa prvýkrát objavila na trhu v auguste 2023, je populárna zberateľská kartová hra zasadená do podivuhodnej ríše Lorcana. Hráči sa ujímajú role Illumineerov a pomocou magického atramentu privolávajú tím Disneyho postáv, ktoré sa zobrazujú v známych aj fantastických formách. Hra je navrhnutá tak, aby sa ju mohli ľahko naučiť nováčikovia, a zároveň aby ponúkala strategickú hĺbku pre skúsených hráčov. Obsahuje stovky originálnych umeleckých kúskov od Disneyho, ktoré si zberatelia zamilujú. Je vhodná pre začiatočníkov, skúsených hráčov zberateľských kartových hier i fanúšikov Disneyho. Zberateľská kartová hra Disney Lorcana zatiaľ vydala štyri série - The First Chapter, Rise of the Floodborn, Into the Inklands a Ursula's Return. Pre rok 2024 je naplánovaná séria Shimmering Skies a jedna ďalšia séria. Spoločnosť Ravensburger taktiež v máji 2024 v Severnej Amerike a Európe spustila oficiálnu sériu súťaží k zberateľskej kartovej hre Disney Lorcana s názvom Disney Lorcana Challenge.