Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V parlamente by malo byť viac Rómov, myslí si Pollák

Rómska problematika si to totiž zaslúži. Myslí si to poslanec Peter Pollák, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidačnej listine OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností.

Bratislava 21. marca (TASR) - V parlamente by malo sedieť viac zástupcov rómskej menšiny. Rómska problematika si to totiž zaslúži. Myslí si to poslanec Peter Pollák, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidačnej listine OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností.

"Rómska problematika je ťaživým bremenom Slovenska. Bolo by dobré, keby v parlamente bolo viacero ľudí, ktorí budú túto problematiku hájiť," povedal pre TASR Pollák po tom, ako si v utorok (20.3.) prebral osvedčenie o zvolení za poslancov Národnej rady SR.

Pollák považuje za dôležité, aby sa rómska problematika vyriešila. Je to podľa neho v záujme celého Slovenska. "Je veľa dobrých príkladov z praxe, ktoré hovoria, že túto problematiku sa oplatí vyriešiť, lebo úspech vyriešenia bude osožný pre celé Slovensko," povedal.

Doterajšiu neschopnosť vyriešenia problematiky pripisuje neefektívnemu nastaveniu politík. "Mnohé politiky neboli nastavené efektívne, lebo ich nenastavovali samotní Rómovia a ani sa nepýtali cieľovej skupiny, ako by to malo vyzerať," poznamenal.

Poslanec sa bude snažiť, aby sa riešenie rómskej problematiky pohlo dopredu. Uvedomuje si, že rozhodovanie nebude v jeho rukách, keďže vládnuť bude Smer-SD, avšak Pollák by chcel vládnu stranu presvedčiť, že jeho riešenia sú správne.

Pollák je Róm, má vysokoškolské vzdelanie a skúsenosti z oblasti sociálnej práce, riešil tiež administráciu EÚ projektov. Pracoval okrem iného na Úrade splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity a bol aj koordinátor komunitného centra.