Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO: V Petroviciach v okrese Bytča spadlo malé lietadlo

Malé lietadlo spadlo v utorok v katastri Petrovíc v okrese Bytča. Pri páde sa zranili dvaja muži. Žilinská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Na miesto havárie malého lietadla, ktoré následne začalo horieť, vyslali podľa polície všetky záchranné zložky. "Oboch mužov previezli do nemocnice na ošetrenie. Príčina pádu je nateraz v štádiu vyšetrovania," doplnila polícia. Na snímke trosky lietadla na mieste nehody. Petrovice, 6. septembra 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Pri páde sa zranili dvaja muži. Žilinská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Petrovice 6. septembra (TASR) – Malé lietadlo spadlo v utorok v katastri Petrovíc v okrese Bytča. Pri páde sa zranili dvaja muži. Žilinská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Na pád lietadla upozornili portály noviny.sk a tvnoviny.sk.

Na miesto havárie malého lietadla, ktoré následne začalo horieť, vyslali podľa polície všetky záchranné zložky. "Oboch mužov previezli do nemocnice na ošetrenie. Príčina pádu je nateraz v štádiu vyšetrovania," doplnila polícia.
Malé lietadlo spadlo v utorok v katastri Petrovíc v okrese Bytča. Pri páde sa zranili dvaja muži. Žilinská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Na miesto havárie malého lietadla, ktoré následne začalo horieť, vyslali podľa polície všetky záchranné zložky. "Oboch mužov previezli do nemocnice na ošetrenie. Príčina pádu je nateraz v štádiu vyšetrovania," doplnila polícia. Na snímke trosky lietadla na mieste nehody. Petrovice, 6. septembra 2022.
Foto: TASR - Erika Ďurčová

Informáciu o páde lietadla prijali zdravotnícki záchranári na tiesňovej linke 155 o 18.28 h. Podľa nich si vyžiadal jedného zraneného. "Na pomoc sme okamžite vyslali záchranárov. Zraneného, ktorý utrpel popáleniny 2. stupňa, však ešte pred príchodom posádky svedkovia udalosti naložili do auta a smerovali s ním do nemocnice. Posádka ho od nich prevzala, ošetrila ho a previezla do nemocnice," povedala pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.



Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline prijali podľa hovorkyne Lenky Zátekovej jedného z účastníkov nehody lietadla. "Muž utrpel popáleniny tváre, horných a dolných končatín a popáleniny pokrývajú 30 percent povrchu jeho tela. Pacient je stabilizovaný, pri vedomí, absolvoval všetky nevyhnutné vyšetrenia. V celkovej anestézii mu náš tím zdravotníkov momentálne ošetruje popáleniny na operačnej sále oddelenia úrazovej chirurgie," uviedla.

TASR v tejto súvislosti prináša výberovú chronológiu leteckých havárií na území SR od roku 2015.

17. júla 2015

V Slovenskom raji sa zrútil záchranársky vrtuľník. Pri havárii zahynuli štyria ľudia - pilot, lekár, záchranár a člen Horskej záchrannej služby. Chlapec, ktorého išla posádka vrtuľníka zachraňovať, si pri páde z chodníka zlomil nohu.

28. júla 2015

Pri obci Terňa v lokalite Hradisko v okrese Prešov spadol vojenský vrtuľník. Nehoda si vyžiadala jeden ľudský život.

20. augusta 2015

Neďaleko obce Červený Kameň v okrese Ilava sa zrútili dve lietadlá typu L 410, pričom zahynulo sedem ľudí. V každom z lietadiel boli dvaja piloti a 17 výsadkárov, teda celkovo 38 ľudí. Okrem troch parašutistov neprežili ani štyria piloti. Posádky nacvičovali hromadný zoskok.

11. novembra 2015

Polícia pri ukrajinsko-slovenskej hranici v okrese Michalovce objavila trosky dopravného vrtuľníka Mi2 - Michalovce. Pri vraku našla osem mŕtvych pasažierov, ktorí sa pravdepodobne nachádzali vo vrtuľníku. Pilot bol pravdepodobne Ukrajinec, zvyšnú časť posádky tvorili zrejme migranti.

20. apríla 2016

Pri hraničnom priechode Lysá Poľana v okrese Poprad sa zrútil vetroň. Nehodu neprežil športový pilot, ktorým bol poľský občan. Pilot sa zúčastňoval na medzinárodných pretekoch v bezmotorovom lietaní FCC Gliding v Prievidzi.

7. septembra 2016

Pri páde záchranárskeho vrtuľníka Air - Transport Europe (ATE) v katastri obce Strelníky pri Banskej Bystrici zahynuli štyria ľudia, traja členovia posádky a 38-ročný pacient.

4. októbra 2016

Neďaleko vodnej priehrady Jakubovany v okrese Sabinov spadlo dvojmiestne športové lietadlo typu Lancair 360 MKII. Pád lietadla neprežil 65-ročný pilot.

10. mája 2017

Pri havárii policajného vrtuľníka vo vojenskom priestore letiska v Prešove prišli o život dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Jeden z mužov zomrel na mieste nehody, druhý v košickej nemocnici. Ďalší dvaja zranení policajti, ktorí sa nachádzali na palube, boli hospitalizovaní.

16. septembra 2017

Tragickú nehodu malého motorového lietadla počas dňa otvorených dverí na prievidzskom letisku neprežil pilot lietadla. Vážne sa zranila aj jedna žena a jeden muž utrpel ľahšie zranenia.

7. júla 2018

Pri Prešove v katastri mesta Veľký Šariš, časť Kanaš, havaroval malý vrtuľník. Nehoda si vyžiadala jednu obeť.

27. augusta 2021

V katastri obce Mokrý Háj v okrese Skalica sa zrútilo malé štvormiestne lietadlo. V čase nehody sa v lietadle nachádzali tri osoby, ktoré zasahujúci hasiči našli bez známok života.

26. apríla 2022

Život oboch pilotov si vyžiadala zrážka dvoch vetroňov nad vrchom Končiar v katastri obce Trebostovo v okrese Martin.