Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

V pléne chýbali ráno predkladatelia návrhov,Grendel rokovanie prerušil

Na snímke podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) počas 32. schôdze Národnej rady SR v Bratislave 17. júna 2021. Foto: TASR Jaroslav Novák

Deň mali poslanci podľa programu začať novelou zákona o štátnych symboloch, ktorú predložili György Gyimesi (OĽANO) s Tomášom Tarabom (nezaradený).

Bratislava 29. júna (TASR) - Poslanci sa mali v úvode deviateho dňa 66. schôdze venovať viacerým poslaneckým návrhom. V pléne však chýbali predkladatelia, podpredseda snemovne Gábor Grendel (OĽANO) preto prerušil rokovanie do 10.00 h.

Deň mali poslanci podľa programu začať novelou zákona o štátnych symboloch, ktorú predložili György Gyimesi (OĽANO) s Tomášom Tarabom (nezaradený). Taraba už podal aj procedurálny návrh, aby sa rokovanie o novele presunulo na septembrovú schôdzu NR SR. Predkladatelia chýbali aj pri novele Trestného zákona z dielne koaličných poslancov, ktorá sa týka postihovania pri machináciách s verejným obstarávaním.

Po hlasovaní o 11.00 h sa očakáva voľba nového generálneho riaditeľa RTVS. Poslanci by mali vyberať z ôsmich kandidátov. Popoludní je naplánovaná mimoriadna schôdza, na ktorej by mal odvolávaniu čeliť šéf rezortu pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO). Inicioval ju opozičný Smer-SD.