Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V prešovskej kauze úplatkov majú v stredu pokračovať záverečné reči

Na archívnej snímke bývalý hokejista a viceprimátor mesta Prešov René P. počas hlavného pojednávania v kauze prijímania úplatku pri rekonštrukcii jednej základnej školy z eurofondov na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 6. mája 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V prípade figuruje ako hlavný obžalovaný Andrej S. Reného P. sa dotýka obžaloba len v jednom skutku a obvinenia odmieta.

Bratislava 4. januára (TASR) – Proces s bývalým hokejistom i niekdajším viceprimátorom Prešova Reném P. a ďalšími obžalovanými v korupčných kauzách má v stredu (5. 1.) pokračovať na Špecializovanom trestnom súde, pracovisko Banská Bystrica, záverečnými rečami.

Piati obžalovaní predniesli záverečné reči na novembrovom pojednávaní. Vinu odmietajú. V stredu majú byť prednesené ďalšie záverečné reči, nie je vylúčené ani vyhlásenie rozsudku.

V prípade figuruje ako hlavný obžalovaný Andrej S. Reného P. sa dotýka obžaloba len v jednom skutku a obvinenia odmieta. Je obžalovaný z prijímania úplatku za intervenciu pri rekonštrukcii Základnej školy Májové námestie v Prešove. Išlo o viaceré prípady získavania zákaziek stavebnej firmy, kde figurovalo niekoľko obžalovaných.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v roku 2020 obžalobu pôvodne na 12 osôb obvinených z poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, machinácie pri verejnom obstarávaní a korupčných deliktov. Minimálne u štyroch hrozí trest päť až 12 rokov nepodmienečne, ostatným podmienečné tresty, vrátane Reného P.