Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V prípade bývalého šéfa SŠHR Kajetána K. stále pokračuje vyšetrovanie

Na archívnej snímke eskorta privádza bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána K. Foto: TASR - Ján Krošlák

Prípravné konanie doposiaľ nebolo ukončené, priblížila Dobiášová.

Bratislava 11. januára (TASR) - V prípade obvineného exšéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána K. stále pokračuje vyšetrovanie. TASR to potvrdila Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

"Prípravné konanie doposiaľ nebolo ukončené," priblížila Dobiášová s tým, že bližšie informácie o priebehu vyšetrovania nebude polícia poskytovať.

Bývalého šéfa SŠHR prepustil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v októbri 2021 z väzby na základe žiadosti vyšetrovateľky. Väzobne stíhaný bol od apríla 2020.

Trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave začala Národná kriminálna agentúra v marci 2020. Kajetán K., ktorému bol počas vyšetrovania aj zaistený majetok, odmietol obvinenia súvisiace so zmluvami SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.