Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

V prípade obvineného exministra Pavla R. vypovedal ako svedok Ján K.

Na archívnej snímke Ján K. Foto: TASR - Branislav Račko

Ján K., ktorý v tomto prípade figuruje ako svedok, je sám obvinený v inej kauze únosu a vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka. Stíhaný je na slobode.

Bratislava 9. novembra (TASR) - V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla R. a ďalších troch obvinených vo štvrtok pred policajným vyšetrovateľom vypovedal ako svedok Ján K., ktorý bol v minulosti blízkym človekom banskobystrického bossa Mikuláša Č.

Ján K. strávil pred policajným vyšetrovateľom necelú hodinu. S médiami však nekomunikoval. „Ďakujem, nebudem vám odpovedať,“ povedal a nastúpil do pristaveného čierneho Mercedesu.

Ján K., ktorý v tomto prípade figuruje ako svedok, je sám obvinený v inej kauze únosu a vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka. Stíhaný je na slobode.

Ako ďalší svedok v tejto veci prišla vo štvrtok na políciu bývalá manželka exministra Pavla R. - Viera. "Ja osobne nie," odpovedala na otázku TASR, či sa ona sama niekedy stretla s obvineným Mikulášom Č.

Viera Rusková vypovedala pred policajným vyšetrovateľom približne tri hodiny. Pri odchode uviedla prítomným novinárom, že o stretnutí jej vtedajšieho manžela a Mikuláša Č. vedela. „Áno. Veď my dvaja sme sa na tom dohodli spolu, to nebol sám,“ povedala. Podľa jej vysvetlenia „tam boli všelijaké plány na diskreditáciu nás obidvoch“. Keďže nedôverovali polícii, chceli získať informácie. „My sme potrebovali informácie, takže sme si šli po tie informácie,“ doplnila. Mali sa týkať toho, či je v podsvetí objednávka na ich diskreditáciu. Samotné obvinenie Pavla R. označila za nezmysel.

Obhajca obvineného Pavla R. Marek Para uviedol, že so svojím klientom sa stretáva skoro na dennej báze. „Je skutočne veľmi inteligentný človek a dokáže vyhodnotiť tú situáciu takú, aká je, ktorej treba čeliť. Nie je to príjemná situácia, ale veľmi racionálne a veľmi pokojne ju znáša,“ odpovedal na otázku TASR ohľadom pobytu Pavla R. vo výkone väzby.

Bývalý minister hospodárstva Pavol R. je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č., ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Okrem Pavla R. čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš K., Róbert L. alias Kýbel a práve Mikuláš Č.