Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V prípade podozrenia z volebnej korupcie sa treba obrátiť na políciu

Na snímke volič vhadzuje obálku s hlasovacími lístkami do volebnej schránky pre voľby do VÚC na ZŠ Hroncova v Košiciach 29. októbra 2022. Foto: TASR - František Iván

V sobotu si voliči prvýkrát v jeden deň vyberajú svojich zástupcov do orgánov miest, obcí i samosprávnych krajov.

Bratislava 29. októbra (TASR) – V prípade podozrenia z volebnej korupcie sa treba obrátiť na najbližšieho príslušníka Policajného zboru. Uviedla to riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová.

"V prípade, že by došlo k narušeniu verejného poriadku, ktorý mohol súvisieť aj s porušením volebného moratória, odporúčam sa obrátiť tiež na príslušníka Policajného zboru, ktorý môže túto situáciu namieste zdokumentovať a z dôvodu vecnej príslušnosti postúpiť príslušnému orgánu," podotkla s tým, že príslušným orgánom môže byť aj Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán.



Ak má občan podozrenie z porušenia podmienok vedenia volebnej kampane, čiže porušenia volebného moratória, môže využiť i mailovú adresu statnakomisia@minv.sk, prípadne infolinku štátnej volebnej komisie.

V sobotu si voliči prvýkrát v jeden deň vyberajú svojich zástupcov do orgánov miest, obcí i samosprávnych krajov. Hlasovať môžu len v mieste svojho trvalého bydliska.