Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V procese so starostom Dolného Chotára vypovedali ďalší svedkovia

Na archívnej snímke obvinený František D. mladší. Foto: TASR Jakub Kotian

František D., jeho syn František D. mladší, Ladislav A. a Roland Sz. čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov.

Bratislava 3. mája (TASR) - Výpoveďami ďalších troch svedkov pokračovalo v pondelok pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pojednávanie so starostom Dolného Chotára Františkom D. a spol., ktorí čelia obžalobe z viacerých vrážd a inej trestnej činnosti. Proces je naplánovaný aj na štvrtok (6. 5.). TASR o tom informoval obhajca Ľudovít Štanglovič.

František D., jeho syn František D. mladší, Ladislav A. a Roland Sz. čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov. Vraždy si mal objednávať František D., aby umlčal tzv. biele kone. Niektoré svoje obete zastavili pod zámienkou policajnej kontroly. V policajnom prestrojení ich presunuli do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny. Obeti dali na ruky putá, niekoľko hodín ju strážili a potom presunuli na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju zaškrtili.

Za skutok mali vykonávatelia dostať vtedajšie tri milióny korún. Gang sátorovcov mal mať na svedomí viac ako 80 ľudských životov.

V procese vypovedalo doteraz približne 20 svedkov, znalcov, poškodených a aj viacerí na dlhé roky odsúdení členovia skupiny sátorovcov. Pojednávanie pred senátom Pamely Záleskej sa začalo koncom júla 2020.