Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

V provincii Ontário si vo štvrtok pripomenuli 30. výročie Ústavy SR

Slovenská Foto: teraz.sk

Vôbec prvýkrát v histórii zaviala slovenská vlajka v Toronte pred parlamentom provincie Ontário.

Toronto 2. septembra (TASR) - V najväčšom kanadskom meste Toronto vo štvrtok zaviala vlajka Slovenskej republiky pri príležitosti oslavy 30. výročia Ústavy Slovenskej republiky. Vo farbách slovenskej trikolóry boli vysvietené aj Niagarské vodopády. TASR informuje na základe piatkového príspevku slovenského veľvyslanectva v Kanade na sociálnej sieti Facebook.

"Slovenské veľvyslanectvo v Kanade zorganizovalo 1. septembra oslavy štátneho sviatku Dňa ústavy SR v kanadskej provincii Ontário. Práve v tejto provincii žije naša najväčšia krajanská komunita v Kanade," povedal slovenský veľvyslanec v Kanade Vít Koziak.

Dodal, že vôbec prvýkrát v histórii zaviala slovenská vlajka v Toronte pred parlamentom provincie Ontário. "Oslavy pokračovali vysvietením svetoznámych Niagarských vodopádov vo farbách slovenskej vlajky," uviedol Koziak.

Tridsiate výročie Ústavy SR bolo príležitosťou na pripomenutie si spoločných hodnôt slobody, demokracie a ľudských práv, ktoré SR a Kanada vyznávajú, napísalo veľvyslanectvo. "Kanadskí predstavitelia vyzdvihli blízke slovensko-kanadské vzťahy a historický prínos Slovákov k rozvoju Kanady a osobitne provincie Ontário," píše sa v príspevku veľvyslanectva na sociálnej sieti.