Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

V rámci environmentálnej akcie sa polícia zamerala na vozidlá v lesoch

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Počas akcie bol zistený jeden trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov, sedem priestupkov na úseku cestnej premávky a jeden priestupok na úseku životného prostredia.

Prešov 29. júna (TASR) - V súvislosti s nepriaznivou situáciou v oblasti ochrany rastlín a živočíchov, a vzhľadom na časté porušovanie zákona o cestnej premávke, policajti počas uplynulého víkendu, v spolupráci s krajskými hasičmi, štátnou ochranou prírody a pracovníkmi Okresného úradu odboru lesného hospodárstva v Prešove, realizovali preventívno-bezpečnostnú akciu s krycím názvom Natura. Do výkonu bolo nasadených 32 policajtov z Prešova, Starej Ľubovne a Bardejova, i 15 príslušníkov spomínaných zložiek. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Akcia bola podľa jej slov zameraná na neoprávnenú jazdu motorovým vozidlom, motorovou štvorkolkou, motocyklom alebo skútrom na lesnom alebo poľnohospodárskom pozemku.

"Rovnako na území národných prírodných rezervácií, na územiach európskeho významu, ako je Čergovská Javorina, Hradová hora, Čergovský Minčol, či Kamenický hrad," povedala Ligdayová.

Počas akcie bol zistený jeden trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov, sedem priestupkov na úseku cestnej premávky a jeden priestupok na úseku životného prostredia.

V obdobných opatreniach budú podľa hovorkyne policajti naďalej pokračovať. "Cieľom je predovšetkým ochrana životného prostredia, pokoja a verejného poriadku v oddychových zónach, ako sú parky, lesy, lúky, vinohrady či poľnohospodárske pozemky," dodala Ligdayová.