Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

V. Remišová očakáva v týždni zmenu COVID automatu

Na archívnej snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR - Jaroslav Novák

V. Remišová tvrdí, že plošné testovanie zmysel nemá.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Koaličná strana Za ľudí očakáva, že tento týždeň dôjde k zmene COVID automatu a aktualizácii vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ). Šéfka strany Veronika Remišová hovorí, že nereflektujú na aktuálnu situáciu a chce, aby sa zohľadňovali aj riziká prenosu vírusu. Argumentuje obmedzovaním športovania ľuďom v skupinách v exteriéri. Aktualizácia automatu by mala podľa nej obsahovať aj nové pravidlá testovania, aby sa nevynakladali desiatky tisíc eur na jedného pozitívne testovaného. Tvrdí, že plošné testovanie zmysel nemá.

"Dnes je povolené, že môžu trénovať len šiesti športovci a tréner v sektore 800 metrov štvorcových, kde je riziko nákazy radikálne nižšie ako v uzavretých priestoroch, preto žiadame aktualizáciu COVID automatu a vyhlášky tak, aby zohľadňovali riziká prenosu vírusu," povedala Remišová. Podotkla, že zmeny trvajú príliš dlho a opatrenia nestíhajú reflektovať na novú situáciu. Uvedomuje si riziká postupného otvárania, verí ale, že sa všetci naučili, že v prípade potvrdenia ohniska treba okamžite robiť lokálne opatrenia. "Máme na skladoch dostatok testov, aby sme ich využívali masívne tam, kde bude treba," dodala.