Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V. Remišová: Očakávam od ministra zdravotníctva, že uprace ten chaos

Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (vpravo) poskytuje rozhovor počas príchodu na 2. rokovanie vlády SR 14. apríla 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Premiér Eduard Heger (OĽANO) má zmluvu o nákupe očkovacej látky poskytnúť koaličným lídrom.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Vicepremiérka a líderka strany Za ľudí Veronika Remišová očakáva od ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO), že uprace "chaos, ktorý tu máme". Uviedla to v stredu pred rokovaním vlády v súvislosti s dianím okolo vakcíny Sputnik V. Doplnila, že premiér Eduard Heger (OĽANO) má zmluvu o nákupe očkovacej látky poskytnúť koaličným lídrom.

"Je potrebné sa uistiť, že vakcína je bezpečná," povedala Remišová s tým, že od šéfa rezortu zdravotníctva očakáva riešenia. Už na prvej pandemickej komisii k téme Sputnik V podľa nej riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová informovala, že chýba dostatočná technická dokumentácia k posudzovaniu vakcíny.

K diplomatickým vzťahom k Maďarsku poznamenala, že ak by jej určoval najvyšší predstaviteľ susedného štátu, kto sa môže zúčastniť ich stretnutia, odmietla by a na návštevu by nešla. "Pravidlá treba dodržiavať, máme výborný diplomatický zbor," dodala.