Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

V. Remišová: Slovensko svoju cestu v ére samostatnosti zvládlo

Na snímke dočasne poverená ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR - Martin Baumann

Občanom SR zaželala rok úspechov, zdravého rozumu, lásky, pokoja a mieru.

Bratislava 1. januára (TASR) – Počas troch desaťročí samostatnosti prešlo Slovensko obrovský kus cesty a prekonalo na nej mnoho prekážok. V súvislosti s 30. výročím vzniku SR to uviedla podpredsedníčka dočasne poverenej vlády Veronika Remišoví (Za ľudí).

"Hoci niekedy sme z týchto skúšok vyšli poudieraní, doráňaní, vždy sme sa vedeli v rozhodujúcich okamihoch zomknúť, spojiť sily a posunúť sa ďalej vpred. Zvládli sme to. Ukázali sme nielen odvahu, ale aj rozvahu a srdce," dodala.

Slovensko vníma ako hrdú a úspešnú krajinu, suverénny štát, ktorý má garantovanú svoju národnú bezpečnosť a jasnú demokratickú a proeurópsku orientáciu. Priznáva, že práce na jeho zveľaďovaní je stále dosť. "Zápas za spravodlivé a fungujúce Slovensko, kde sa ľuďom dobre žije, sa ešte neskončil. Čelíme novým výzvam, ktoré nás opäť stavajú pred zlomové rázcestia. O tom, akým smerom sa uberieme, či zostaneme slobodnou, zvrchovanou a úspešnou krajinou, rozhodne aj rok 2023," upozornila.

Občanom SR zaželala rok úspechov, zdravého rozumu, lásky, pokoja a mieru.