Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

V Rožňave predstavia letecké zábery SR fotografa TASR M. Svítoka

Letecká snímka Kaštieľ Svätý Anton Foto: TASR - Michal Svítok

Na výstave budú prezentované letecké i dronové zábery z rôznych kútov Slovenska.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Rožňava 27. mája (TASR) - V Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave v pondelok slávnostne otvoria výstavu fotografií vedúceho obrazovej redakcie TASR Michala Svítoka s názvom Rodinné striebro. Na výstave budú prezentované letecké i dronové zábery z rôznych kútov Slovenska. TASR o tom za rožňavskú knižnicu informovala Tatiana Bachňáková.

Výstava Rodinné striebro návštevníkom predstaví výber leteckých záberov, ktoré boli vytvorené v rámci rozsiahleho projektu TASR o Slovensku v roku 2018. Fotografie už boli v minulosti prezentované v Banskej Bystrici či Piešťanoch, aktuálna výstava v Rožňave je obohatená aj o nové zábery vytvorené s pomocou dronu.

"Fotografie ponúkajú pohľady na prírodné krásy slovenských regiónov, zaujímavé turistické lokality, hrady, zámky, kaštiele, národné parky, vodné nádrže, ale aj cestnú infraštruktúru," priblížil Svítok.

Michal Svítok pochádza z fotografickej rodiny, na Akadémii umení v Banskej Bystrici vyštudoval filmovú a dokumentárnu tvorbu. S agentúrou TASR spolupracuje takmer dve desaťročia, v súčasnosti pôsobí ako vedúci obrazovej redakcie.

Vernisáž výstavy Rodinné striebro v rožňavskej knižnici sa za účasti autora uskutoční o 17.00 h. Výstava bude pre verejnosť dostupná počas výpožičných hodín knižnice do 24. júna.