Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

V severných okresoch SR boli niektoré kúpaliská pre počasie zatvorené

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Povolenie na prevádzku má v súčasnosti 14 prírodných a 207 umelých kúpalísk, 676 bazénov aj viacero prírodných vodných plôch.

Bratislava 26. júla (TASR) – Kúpaliská v severných okresoch zaznamenali v 30. týždni pre premenlivé počasie nižšiu návštevnosť, niektoré boli mimo prevádzky. Informovala o tom Jozefína Kaššová z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Povolenie na prevádzku má v súčasnosti 14 prírodných a 207 umelých kúpalísk, 676 bazénov aj viacero prírodných vodných plôch.

Zákaz kúpania pretrváva na Zelenej vode – Kurinec. Hygienickým požiadavkám nevyhoveli ani vodná nádrž Duchonka, Ružín – prítoky, Lipovina – Bátovce a Tona Šurany. Kúpanie je zakázané aj v oddychovom bazéne letného kúpaliska Stropkov.

„Kvalita vody v lokalite Bagroviska Čierna Voda je v súčasnosti na základe laboratórnych analýz mikrobiologických ukazovateľov troch vzoriek vôd odobraných z najfrekventovanejších miest v plážovej zóne vhodná na kúpanie,“ informovali o tom ďalej hygienici. Do prevádzky v sobotu (27. 7.) uvedú nové termálne kúpalisko Nesvady.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Na stránke www.uvzsr.sk má verejnosť k dispozícii aj dotazník výskytu ochorení súvisiacich s kvalitou vody na kúpanie v Slovenskej republike, ktorý pripravil ÚVZ SR počas minuloročnej kúpacej sezóny.