Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Gröhling: V školách sa prezenčne vzdeláva 92 percent žiakov

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Foto: TASR - Martin Baumann

Gröhling uviedol, že v predchádzajúcom týždni vykonali v školách vyše 297.000 antigénových samotestov, pri ktorých sa zistila pozitivita na úrovni 1,2 percenta.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Aktuálne sa v školách prezenčne vzdeláva 92 percent žiakov, dištančným spôsobom necelých osem percent školákov. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) a upozornil na fakt, že hoci sa epidemiologická situácia zhoršuje, v školstve sa darí držať vysoké číslo prezenčného vzdelávania. "Oproti minulému týždňu je dokonca o niečo vyššie, v predchádzajúcom týždni sa prezenčne vzdelávalo 90 percent žiakov," pripomenul.

Z ôsmich percent dištančne vzdelávajúcich sa 6,4 percenta vzdeláva online, zvyšok prostredníctvom pracovných listov či telefonicky. Dáta poskytlo 83 percent škôl.

Gröhling uviedol, že v predchádzajúcom týždni vykonali v školách vyše 297.000 antigénových samotestov, pri ktorých sa zistila pozitivita na úrovni 1,2 percenta. "Momentálne máme na ochorenie COVID-19 pozitívnych 1,9 percenta zamestnancov, v prípade školákov evidujeme 0,9 percenta pozitívnych z celkového počtu," dodal.

Minister vyjadril tiež potešenie nad vysokou zaočkovanosťou zamestnancov škôl. "V Dunajskej Strede je zaočkovaných 79 percent, v Bratislave 75, v Šali a Prešove 74, v Ružomberku 72 percent zamestnancov škôl," dodal. "Aj toto nám pomáha udržať školy v prevádzke," upozornil.