Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Nešťastie na streleckom krúžku: Chlapec trafil spolužiaka do hlavy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Strelné poranenie hlavy 13-ročnému chlapcovi údajne spôsobil výstrel zo vzduchovej pištole.

Spišská Nová Ves 27. februára (TASR) - Na jednej zo základných škôl v Spišskej Novej Vsi sa v stredu predpoludním strieľalo. Podľa prvotných informácií vystrelil jeden chlapec na svojho spolužiaka a brok zo strelnej zbrane mu spôsobil zranenie hlavy. Hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková informovala, že zraneného chlapca po prvotnom ošetrení previezli do spišskonovoveskej nemocnice.

"Pacient je v stabilizovanom stave, pri prevzatí lekárskym tímom spišskonovoveskej nemocnice bol pri vedomí. Momentálne čaká na letecký prevoz na vyššie pracovisko do Košíc s cieľom operácie," uviedla pre TASR Jana Fedáková zo skupiny Sveta zdravia. Dodala, že ide o 13-ročného pacienta a strelné poranenie hlavy mu údajne spôsobil výstrel zo vzduchovej pištole. Školáka transportujú na kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny do Košíc, kde si ho prevezmú neurochirurgovia.

"V tejto chvíli môžem potvrdiť, že na jednej zo škôl v Spišskej Novej Vsi došlo na streleckom krúžku k úrazu. Rozsah zranení v tejto chvíli nie je známy, poškodená osoba je však mimo ohrozenia života," doplnila krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová. Dodala, že príslušníci Policajného zboru vec na mieste dokumentujú a vykonávajú potrebné úkony. Zároveň polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. "Bližšie informácie o prípade poskytneme hneď, ako to situácia dovolí," uzavrela hovorkyňa.

K incidentu sa na stránke mesta Spišská Nová Ves vyjadril aj riaditeľ Základnej školy Z. Nejedlého 2 Miroslav Nováček. "Ubezpečujem rodičov, že v škole nedošlo k žiadnej cielenej streľbe. Na vyučovacej hodine športovej prípravy zameranej na športovú streľbu došlo k úrazu žiaka. Nehoda je v štádiu vyšetrovania," uviedol.

Leteckí záchranári previezli chlapca v popoludňajších hodinách na detské oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Medicínsky riaditeľ nemocnice Igor Jenčo TASR potvrdil, že pacient je momentálne na umelej pľúcnej ventilácii a v najbližších hodinách ho čaká neurochirurgický zákrok.