Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na Záhorí bude maratón, treba počítať s dopravnými obmedzeniami

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Trať maratónu zostáva nezmenená, maratónci sa otočia v meste Šaštín-Stráže, pri polmaratóncoch je zmena, bežci sa otočia na 10,5 kilometri a pobežia naspäť do Senice.

Senica 9. júna (TASR) - Po odmlke, keď sa v minulom roku pre pandemické opatrenia Záhorácky maratón neuskutočnil, sa v sobotu (12. 6.) opäť na Záhorí pobeží. V rámci 32. ročníka tohto podujatia treba počítať i s dopravnými obmedzeniami. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

Prihlásiť sa bude možné aj v deň štartu do 9.30 h pred mestskou plavárňou na Továrenskej ulici v Senici. "Zatiaľ bolo registrovaných 235 bežcov, z nich 35 na maratónsku trať. Najmladšia prihlásená pretekárka na polmaratón má 17 rokov a najstarší účastník je 79-ročný. Záhorácky maratón je dlhodobo v Senici najväčším športovým podujatím a po tom, ako sa vlani nemohol uskutočniť, očakávame rekordnú účasť prihlásených, o čom už teraz svedčia štatistiky zapísaných pretekárov," uviedol člen organizačného tímu Jaroslav Kubíček.

Trať maratónu zostáva nezmenená, maratónci sa otočia v meste Šaštín-Stráže, pri polmaratóncoch je zmena, bežci sa otočia na 10,5 kilometri a pobežia naspäť do Senice. "Je to najmä preto, aby mohli pretekári využívať organizačné zázemie v Senici, ktoré je tam vybudované. Po tejto úprave odpadá presun zo Šaštína do Senice a takisto presun batožín," doplnil Kubíček.

Záhorácky maratón, ktorý je súčasťou seriálu Grand Prix Záhoria a Moravsko-slovenského bežeckého pohára, organizuje mesto Senica v spolupráci s mestom Šaštín-Stráže a obcou Borský Mikuláš.

V rámci maratónu musia motoristi počítať aj s obmedzením dopravy. "V Senici bude počas konania maratónu úplná uzávera Továrenskej ulice. V úseku Borský Mikuláš – Šaštín-Stráže bude zasa uzavretá komunikácia tretej triedy III/1143," informovala Moravcová.