Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V súvislosti s nárastom prevádzačstva zvýšia kontrolu nákladných áut

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podnetom k zvýšeným policajným kontrolám sú aj dva prípady z ostatných dní, oba sa udiali na rýchlostnej ceste R1.

Bratislava 4. novembra (TASR) - V súvislosti s nelegálnou migráciou a s rastúcimi pokusmi o prevádzačstvo sa polícia zameria vo zvýšenej miere na kontrolu nákladných vozidiel. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová.

Podnetom k zvýšeným policajným kontrolám sú aj dva prípady z ostatných dní, oba sa udiali na rýchlostnej ceste R1. V prvom prípade policajti zadržali 74 nelegálnych migrantov po tom, čo nákladné auto, v ktorom ich prevážali, dostalo defekt. "Policajti zistili, že migranti podchádzajú zo Sýrie, predviedli ich následne na oddelenie cudzineckej polície do Nitry," priblížila hovorkyňa.

K odhaleniu druhého prípadu nelegálneho transportu prišlo pri pokuse diaľničných policajtov zastaviť na R1 dodávku, jej vodič však ignoroval ich pokyny a snažil sa ujsť. "Odbočil však rovno pred oddelenie diaľničných policajtov Nitra – Selenec," informovala Bárdyová.

V dodávke sa viezlo 26 migrantov. "Aj tento prípad si prevzali policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície PPZ," dodala hovorkyňa.

Vodičov oboch nákladných vozidiel obvinili z prevádzačstva a navrhli väzobné stíhanie, v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.