Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

VYKOĽAJENÝ VLAK: V úseku Palárikovo - Tvrdošovce majú obnoviť premávku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Jazdiť sa bude rýchlosťou 50 kilometrov za hodinu.

Bratislava 28. novembra (TASR) - V úseku Palárikovo - Tvrdošovce, na ktorom sa v utorok doobeda vykoľajil nákladný vlak, by mala byť čoskoro spustená prevádzka na druhej traťovej koľaji. Jazdiť sa bude rýchlosťou 50 kilometrov za hodinu. Pre TASR to uviedol Denis Dymo z odboru komunikácie Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

"Naklonený vagón sa podarilo cestným žeriavom preklopiť späť na prvú traťovú koľaj," skonštatoval Dymo.

Vlaková doprava v danom úseku bola pre vykoľajenie nákladného vlaku v danom úseku prerušená. Vlak sa vykoľajil na výhybke. Vozeň bol naklonený a zasahoval o priechodného prierezu druhej traťovej koľaje. V úseku preto nasadili náhradnú autobusovú dopravu.


VYKOĽAJENÝ VLAK: V úseku Palárikovo - Tvrdošovce prerušili dopravu


V úseku Palárikovo - Tvrdošovce sa v utorok o 9.35 h vykoľajil nákladný vlak. Vlaková doprava je tam prerušená. TASR to potvrdil Denis Dymo z odboru komunikácie Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).

Vlak sa vykoľajil na výhybke. "Vozeň je naklonený a zasahuje do priechodného prierezu druhej traťovej koľaje," doplnil Dymo. Hovorca priblížil, že v úseku je vedená náhradná autobusová doprava. Príčina vykoľajenia sa podľa jeho slov vyšetruje.