Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V Západných Tatrách zablúdila dvojica poľských turistov

Na snímke výhľad na Vysoké Tatry z Chopka, 15. decembra 2021. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Horskí záchranári opätovne upozorňujú verejnosť na vyhlásený tretí stupeň lavínového nebezpečenstva vo všetkých horských oblastiach Slovenska.

Zuberec 22. januára (TASR) - Pomoc horských záchranárov potrebovala dvojica poľských turistov, ktorí v sobotu popoludní zablúdili z hraničného hrebeňa na slovenskú stranu v Západných Tatrách. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

Turisti zišli z vrchu Rakoň na sedlo Zábrať. Keďže miestami na hrebeni bola viditeľnosť pre husté sneženie a vietor len pár metrov, nedokázali samostatne ďalej pokračovať. "Horskí záchranári sa k nim dostali pomocou snežného skútra a lyží. Následne 35–ročného muža a 23-ročnú ženu doviedli na Zverovku. Keďže boli obaja bez zranení, záchrannú akciu ukončili," doplnila HZS.

Horskí záchranári opätovne upozorňujú verejnosť na vyhlásený tretí stupeň lavínového nebezpečenstva vo všetkých horských oblastiach Slovenska. "Riziko pádu lavíny je v týchto dňoch veľmi vysoké, preto žiadame všetkých návštevníkov hôr, aby dôkladne zvážili svoje kroky," zdôraznila HZS.