Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

V zariadení ZVJS v Omšení prijali ďalších 55 repatriantov

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) od stredy 8. apríla 2020 poskytol na základe požiadavky Ministerstva vnútra (MV) SR priestory liečebno-rehabilitačného strediska Kacvinská pre Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia v súvislosti s prevenciou na zamedzenie šírenie nového korornavírusu. Foto: TASR - ZVJS SR

Zatiaľ ani u jedného Slováka umiestneného v spomínanom stredisku nepotvrdili nákazu novým koronavírusom.

Bratislava 8. mája (TASR) - Ďalších 55 repatriantov prijali od štvrtka (7. 5.) do piatka rána do Liečebno-rehabilitačného strediska Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v Omšení v okrese Trenčín. Uviedol to v piatok ZVJS na svojej facebookovej stránke. "Príjem začal už vo štvrtok okolo 14.00 h a skončil sa až okolo štvrtej hodiny rannej, keď bol ubytovaný posledný z 55 repatriantov," uvádza sa na stránke. Ide už v poradí o štvrtú skupinu Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia, ktorých prijali v tomto zariadení ZVJS.

Počas uplynulého víkendu negatívne testovali na nový koronavírus 63 repatriantov a prepustili ich do domácej karantény. Zatiaľ ani u jedného Slováka umiestneného v spomínanom stredisku nepotvrdili nákazu novým koronavírusom.

ZVJS po prvý raz poskytol na základe požiadavky Ministerstva vnútra (MV) SR priestory v Omšení 8. apríla. Vtedy ubytovali prvých 76 občanov vracajúcich sa zo zahraničia, ktorým vláda SR nariadila karanténne umiestnenie. Keďže všetci mali negatívne testy na ochorenie COVID-19, pokračovali v dvojtýždňovej karanténe v domácom prostredí.

Druhú vlnu 58 repatriantov prijalo stredisko ZVJS 18. apríla. Rovnako táto skupina repatriantov mala testy na COVID-19 negatívne a tiež následne pokračovala v dvojtýždňovej karanténe v domácom prostredí.