Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Väčšina okresov je v červenej fáze, čiernym nie je ani jeden

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V prvom stupni varovania sú okresy Nitra, Nové Zámky, Sobrance, Topoľčany a Zlaté Moravce.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Od pondelka je podľa COVID automatu na Slovensku 22 okresov v bordovej fáze, 52 v červenej a päť v ružovej. "Čiernym", teda v najvyššom stupni varovania pred šírením ochorenia COVID-19, nie je ani jeden okres. Vyplýva to z aktualizovaného rozdelenia okresov podľa rizikovosti, ktoré na ostatnom rokovaní (21. 4.) schválila vláda.

V treťom stupni varovania sú okresy Bánovce nad Bebravou, Bytča, Čadca, Dolný Kubín, Ilava, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Lučenec, Martin, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Púchov, Revúca, Senica, Snina, Stará Ľubovňa, Trenčín, Turčianske Teplice a Tvrdošín.

V druhom stupni varovania sú okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I - V, Brezno, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Gelnica, Hlohovec, Humenné, Kežmarok, Komárno, Košice I - IV, Košice-okolie, Krupina, Levice, Liptovský Mikuláš, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Prešov, Prievidza, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Šaľa, Senec, Skalica, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

V prvom stupni varovania sú okresy Nitra, Nové Zámky, Sobrance, Topoľčany a Zlaté Moravce.