Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

Vallo a Aufrichtová reagujú na streľbu v Bratislave

Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Polícia na sociálnej sieti pred polnocou informovala, že intenzívne pracuje na objasnení streľby. Zároveň sa verejnosti poďakovala za všetky informácie, ktoré dostáva na čísle 158.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Polícia po páchateľovi, ktorý večer na Zámockej ulici v Bratislave zastrelil dvoch ľudí a jednu osobu zranil, naďalej pátra. Na sociálnej sieti to uviedol primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Aktuálna situácia si podľa jeho slov vyžiadala v meste viaceré bezpečnostné opatrenia, ktoré stále trvajú. Polícia deklaruje, že sa prípadom intenzívne zaoberá.

Po nedávnej tragédii na neďalekej zastávke Zochova zažíva podľa Valla Bratislava v krátkom čase ďalší tragický večer. Rodinám, priateľom a blízkym vyjadril úprimnú sústrasť. "Myslím aj na LGBTI+ komunitu, ktorou tento čin otriasol. Aj keď povaha útoku nie je potvrdená, nešťastie sa udialo v podniku, v ktorom sa cítili prijatí a v bezpečí," uviedol bratislavský primátor.



Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová odsúdila akékoľvek prejavy násilia v tejto bratislavskej mestskej časti. "V súvislosti so streľbou na Zámockej ulici vyjadrujem hlboké poľutovanie," vyhlásila na sociálnej sieti.

Polícia na sociálnej sieti pred polnocou informovala, že intenzívne pracuje na objasnení streľby. Zároveň sa verejnosti poďakovala za všetky informácie, ktoré dostáva na čísle 158. "Žiadame verejnosť o minimalizovanie šírenia nepotvrdených informácií na sociálnych sieťach," skonštatovala.

Na snímke policajti po streľbe na Zámockej ulici v Bratislave 12. októbra 2022.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Večerná streľba v Bratislave si vyžiadala dvoch mŕtvych mužov a jednu zranenú ženu, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Ozbrojený páchateľ ja na úteku. Pátra po ňom polícia aj za pomoci vrtuľníka i člnov.