Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Vašáková: Politikom v piatok predstavíme plán B pri projekte Rázsochy

Na snímke podpredsedníčka vlády SR odborníkov Lívia Vašáková počas prvej tlačovej konferencie vlády odborníkov na Úrade vlády SR v Bratislave v pondelok 15. mája 2023. Foto: TASR Jakub Kotian

Na stretnutí chcú podľa jej slov informovať o aktuálnom stave projektov z plánu obnovy.

Bratislava 31. mája (TASR) - Vláda odborníkov chce v piatok (2. 6.) predstaviť zástupcom politických strán plán B v súvislosti s výstavbou nemocníc na bratislavských Rázsochách a v Martine. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedla vicepremiérka pre plán obnovy Lívia Vašáková.

Na stretnutí chcú podľa jej slov informovať o aktuálnom stave projektov z plánu obnovy. "Predstavíme, kde sa nachádzame, čo sa týka rokovaní, čo musíme dodať Európskej komisii, aby sme plnili míľniky a ciele plánu obnovy. Povieme viac o stave Rázsoch a Martine a predstavíme aj plán B, teda aké alternatívy by prichádzali do úvahy," povedala.

Minister zdravotníctva Michal Palkovič odhaduje aktuálne meškanie v prípade nemocnice na Rázsochách na približne štyri až šesť mesiacov. Konzorcium odborníkov, ktoré na projekte pracuje, je podľa neho ochotné ďalej na projekte pracovať vo vysoko nastavenom tempe. "Zaviazali sa, že vedia splniť aj ďalšie míľniky, ktoré sú na ďalších troch stupňoch prípravy dokumentácie do 13. augusta," dodal.

Ďalšie rozhodnutie však podľa jeho slov padne až po piatkovom stretnutí. Podotkol, že v budúcej vláde bude musieť niektorý z nich prebrať vedenie a rozhodovať o ďalšom postupe. Na otázku, či je možné, že sa Rázsochy zafinancujú zo štátneho rozpočtu a peniaze z plánu obnovy pôjdu na regionálne nemocnice, reagoval premiér Ľudovít Ódor, že kým nepovedia plán B, platia všetky možnosti. Palkovič zdôraznil, že v otázke financovania nemocnice je potrebný široký politický konsenzus.