Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vašáková prevzala agendu bývalého vicepremiéra pre legislatívu Holého

Na snímke podpredsedníčka vlády SR odborníkov Lívia Vašáková prichádza na prvé rokovanie vlády SR odborníkov v Bratislave 17. mája 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na prvom rokovaní mal kabinet odborníkov v programe zväčša personálne návrhy týkajúce sa štátnych tajomníkov ministerstiev.

Bratislava 17. mája (TASR) - Vicepremiérka zodpovedná za plán obnovy a využívanie eurofondov Lívia Vašáková prevzala vo vláde odborníkov agendu doterajšieho podpredsedu vlády SR pre legislatívu Štefana Holého. "Tieto kompetencie budú doplnené o ďalšie, týkajúce sa plánu obnovy a koordinácie eurofondov," uviedla pred stredajším, vôbec prvým rokovaním novovymenovaného kabinetu.

Noví ministri z radov expertov prichádzali na rokovanie pozitívne i pracovne naladení. Priznali zároveň, že s novou funkciou im pribudli povinnosti. "Oboznamujem sa s novými vecami, sú to dlhé hodiny strávené v úrade. Mám určite menej voľného času, chodím z mítingu na míting," uviedol napríklad nový minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Peter Balík.

Na prvom rokovaní mal kabinet odborníkov v programe zväčša personálne návrhy týkajúce sa štátnych tajomníkov ministerstiev. Schválil však aj posilnenie polície pri dočasne zavedených hraničných kontrolách o profesionálnych vojakov.