Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO: Po väzňovi na úteku Behanovi pátrajú v schengenskom priestore

Na snímke policajti počas pátrania po odsúdenom väzňovi Ľubomírovi Behanovi v obci Drahovce, okres Piešťany 2. júna 2016. Foto: TASR – Martin Palkovič

Odsúdený Ľubomír Behan utiekol vo štvrtok 2. júna počas väzenských prác neďaleko leopoldovskej väznice.

Leopoldov 3. júna (TASR) - Pátranie po odsúdenom Ľubomírovi Behanovi, ktorý utiekol vo štvrtok 2. júna počas väzenských prác neďaleko leopoldovskej väznice, naďalej pokračuje.



Polícia pátrala najskôr v najbližších okresoch okolo väznice. "Teraz sú do pátracej akcie zapojení policajti v rámci celého Slovenska a schengenského priestoru. Počas noci polícia naďalej preverovala všetky informácie získané po operatívnej línii a reagovali sme aj na všetky podnety od občanov. Touto cestou ďakujeme občanom za ich pomoc a pokiaľ majú pre nás akúkoľvek informáciu, polícia ju preverí," informovala TASR krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Pátracia akcia bude pokračovať aj počas dnešného dňa na vytypovaných miestach.



Odsúdený Behan sa útekom z väznice dopustil marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu môže hroziť strata slobody na ďalších jeden až päť rokov k jeho viac ako osemročnému vymeranému trestu odňatia slobody. Polícia upozorňuje, že väzeň na úteku bol trestaný za lúpež, čo je násilný trestný čin. "Keďže už bol odsúdený, nemusí mať zábrany a mali by k nemu občania preto pristupovať s čo najväčším zreteľom. Každý kontakt s ním treba oznámiť policajtom," dodala Linkešová.

Na snímke hľadaný Ľubomír Behan.
Foto: KR PZ v Trnave


Ľubomír Behan je asi 178 cm vysoký, štíhlej postavy. Má krátke vlasy vo farbe špinavý blond. Má modré oči. Po celom tele, na nohách a rukách má výrazné tetovanie. Pri úteku mal na sebe pracovné väzenské oblečenie.

POZRITE SI ZÁBERY Z PÁTRANIA: