Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vďaka Kauflandu vyrastú K Parky v ďalších slovenských mestách

Foto: Kaufland Slovensko
K Park Rimavská Sobota

Projekt atraktívnych športovo-oddychových areálov, s ktorým prišla spoločnosť Kaufland, zaznamenal veľký úspech.

Bratislava 6. októbra (OTS) - Do jeho druhého ročníka sa zapojilo 27 miest a mestských častí z celého Slovenska. V hlasovaní im ľudia odovzdali celkovo viac ako 170-tisíc hlasov a rozhodli tak, v ktorých mestách vyrastú tieto areály na budúci rok.

V prvej sedmičke sa umiestnili Kežmarok, Považská Bystrica, Košice - Sídlisko KVP, Lučenec, Šamorín, Košice – Nad jazerom a Stará Ľubovňa. Tieto mestá a mestské časti získali v prepočte na obyvateľov najväčší počet hlasov, a to najmä vďaka aktivite mestských zastupiteľstiev a hlasujúcim, ktorí sa aktivizovali aj na sociálnych sieťach.

K Parky z prvého ročníka projektu už naplno fungujú v Košiciach Poľove a na Sídlisku Ťahanovce, Rimavskej Sobote, Rožňave, Sabinove a do konca roka pribudnú aj v Dolnom Kubíne a Bratislave – Devínskej Novej Vsi. Návštevníkom ponúkajú mnoho príležitostí na športovanie alebo aktívny relax s partiou kamarátov – medziiným jazdu na obľúbenom skateboarde i kolobežke, možnosť spoločne si zahrať streetball či ping pong, spevniť si svaly na workoutovej konštrukcii, alebo vyskúšať lezeckú stenu.


Hlavným cieľom projektu spoločnosti Kaufland je opäť rozhýbať mladšie vekové ročníky, ktoré v posledných rokoch trávili priveľa voľného času pri počítačoch, tabletoch a mobiloch. K Parky im ponúknajú atraktívny priestor na zábavu, pohyb a športovanie, ktoré patrí k zdravému životnému štýlu.

„Slávnostné otváranie prvých K Parkov v slovenských mestách nás presvedčilo o tom, že sme zvolili správne – návštevníci si s obrovskou dávkou energie a dobrej nálady vyskúšali, čo všetko im areál ponúka. Veľký záujem ľudí, ktorí sa zapojili do hlasovania aj v druhom ročníku projektu, nás zasa uistil, že takéto projekty sú potrebné a majú potenciál stať sa miestom, kde sa mládež bude pravidelne stretávať a venovať svoj čas aktívnemu životnému štýlu. Radi by sme sa tiež poďakovali všetkým zúčastneným a zablahoželali výhercom,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko.

Nové K Parky oceňujú aj zástupcovia miest a mestských častí, kde s nimi už majú skúsenosti, alebo sa na ne tešia. Starosta mestskej časti Košice – Sídlisko Ťahanovce Miloš Ihnát netajil nadšenie z nového K Parku, ktorý tínedžeri, ale nielen oni, už naplno využívajú:
„Výzvu spoločnosti Kaufland sme prijali s rešpektom, ale aj s plným nasadením a cieľom športovo-oddychovú zónu získať. To sa podarilo vďaka obrovskému nasadeniu a úsiliu kolegov z miestneho úradu a nadšencov, ktorí sa pre dobrú vec spojili. Nielenže sme zmenili betónovú plochu na nádherné ihrisko, získali ďalšie stromy, ale vytvorili sme aj ďalšie obľúbené miesto najmä pre kategóriu mládeže, ktorej takéto miesto chýbalo. Nehovoriac o úžasnej „otváračke“, kde si to užili všetky vekové kategórie. K Park je miestom, kde možno zmysluplne využiť čas, kde sa mladí ľudia môžu stretnúť a kde majú široké možnosti venovať sa športom, ktoré ich bavia. Veľmi ma teší, že čoskoro budeme mať v našom krásnom meste až štyri K Parky.“


Nový športovo-oddychový areál vyrastá aj v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. „Som veľmi rád, že práve Devínskonovovešťania sa zmobilizovali a ukázali spoločne, že nám na našej mestskej časti záleží a len spolu ju môžeme urobiť lepším miestom pre život nás všetkých. Svojím entuziazmom strhli aj iných a nakoniec za K Park v Devínskej hlasovalo celé hlavné mesto. 26. septembra zhotoviteľ K Parku prevzal stavenisko a následne sa začali stavebné práce. Verím, že ako hlasy obyvateľov, tak aj počasie nám bude priať a K Park bude onedlho realitou aj u nás. Rád by som sa poďakoval spoločnosti Kaufland, že sa rozhodla podporiť takéto pekné a prospešné komunitné projekty, ktoré využijú tisíce detí aj v Devínskej Novej Vsi," vyjadril sa Dárius Krajčír, starosta tento mestskej časti.

Viac informácií o projekte nájdete na www.kauflandpark.sk