Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Veľká Británia darovala Slovensku 67 nových germicídnych žiaričov

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo obrany SR na Kutuzovovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Majer poďakoval za dar mimoriadnemu a splnomocnenému veľvyslancovi Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Nigelovi Bakerovi.

Bratislava 26. februára (TASR) - Veľká Británia darovala Slovensku 67 nových germicídnych žiaričov na pomoc obyvateľom v boji proti pandémii nového koronavírusu. S ich využitím sa počíta v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku alebo aj v odberových miestach, v ktorých pôsobia príslušníci Ozbrojených síl SR. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Ide o dôkaz nadštandardných aliančných vzťahov a zároveň o potvrdenie úspešnej bilaterálnej spolupráce medzi oboma krajinami," povedal štátny tajomník rezortu obrany Marian Majer. Podotkol, že dar je realizovaný z grantu Veľkej Británie a jeho hodnota je 31.300 eur.

Majer poďakoval za dar mimoriadnemu a splnomocnenému veľvyslancovi Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Nigelovi Bakerovi. Zároveň ho informoval aj o aktuálnej situácii v súvislosti so šírením nového koronavírusu na Slovensku, ako aj o plnení asistenčných úloh príslušníkov Ozbrojených síl SR v rámci domáceho krízového manažmentu. "Pozornosť bola venovaná aj bilaterálnej spolupráci v oblasti vzdelávania a výcviku či budúcim možnostiam účasti jednotlivých zložiek ozbrojených síl oboch krajín na spoločných medzinárodných cvičeniach," podotkla Kovaľ Kakaščíková.