Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VIDEO: V dome novinára Kuciaka sú policajti,údajne rekonštruujú vraždu

Na snímke dom zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej počas rekonštrukcie vraždy vo Veľkej Mači v utorok 29. mája 2018. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Ulica, na ktorej dom stojí, je v súčasnosti prehradená páskou a verejnosť ani médiá sa na miesto nedostanú. Na mieste sú policajné autá aj hasiči.

Bratislava 30. mája (TASR) – Do domu zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vo Veľkej Mači sa v utorok podvečer vrátili policajti. Podľa portálu Topky.sk tam rekonštruujú ich vraždu.

"V trestnej veci sa vykonávajú úkony, ktoré nebudeme špecifikovať, ani sa k nim podrobnejšie vyjadrovať," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Ulica, na ktorej dom stojí, je v súčasnosti prehradená páskou a verejnosť ani médiá sa na miesto nedostanú. Na mieste sú policajné autá aj hasiči.

Na snímke policajné a hasičské autá pri dome zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej počas rekonštrukcie vraždy vo Veľkej Mači v utorok 29. mája 2018.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Rekonštrukcia, ktorá je organizačne aj finančne náročná, sa nerobí pri každom objasňovaní vraždy, ale ak si to vyžaduje vyšetrovanie, priblížil pre TASR docent trestného práva a vysokoškolský pedagóg Peter Kováč. Na mieste sa tak podľa jeho slov overujú okolnosti trestného činu, možný pohyb páchateľa či sa preverujú informácie z výpovedí.



Polícia koncom marca vykonala v lese pri obci Veľká Mača (okr. Galanta) operatívnu akciu. Bola zameraná na zistenie a zaistenie prípadných ďalších dôkazov.

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zavraždil neznámy páchateľ 21. februára 2018 výstrelmi z pištole. Kušnírová bola zasiahnutá spredu jedenkrát do hlavy, Kuciak spredu dvoma výstrelmi do srdca.