Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

VEĽKÁ PREDPOVEĎ POČASIA: Cestári môžu jasať, jar sa hlási o slovo

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Teraz.sk prináša predpoveď počasia na najbližší týždeň.

Bratislava 21. februára (Teraz.sk/TASR) - Hoci meteorológovia len pred pár dňami avizovali, že Slovensko sa väčšej zimy zatiaľ nedočká, už koniec pracovného týždňa priniesol do niektorých častí sneženie. To komplikovalo život hlavne vodičom, pretože na viacerých cestách, hlavne v Trenčianskom kraji, sa vytvárali snehové jazyky.
Na ceste I/9 v Handlovej, časť Nová Lehota je neprejazdný jeden jazdný pruh v smere jazdy od Handlovej do Žiaru nad Hronom z dôvodu hustého sneženia. 21.2.2020.
Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj


Najbližší týždeň však šály a rukavice rozhodne potrebovať nebudete. Ak ho, samozrejme, nestrávite na horách s lyžami na nohách. Hoci občas zaprší, teploty budú skoro každý deň dosahovať okolo desať stupňov. V niektorých častiach Slovenska môže byť aj teplejšie.


SOBOTA 22.2.2020
Polooblačno.
Minimálna teplota: 1/-4 °C
Maximálna teplota: 5/10 °C
Vietor: J, 15-25 km/h

NEDEĽA 23.2.2020
Zamračené, občasný dážď.
Minimálna teplota: 5/0 °C
Maximálna teplota: 7/12 °C
Vietor: Z, 20-30 km/h

PONDELOK 24.2.2020
Polooblačno až oblačno, na severe prehánky.
Minimálna teplota: 5/0 °C
Maximálna teplota: 5/10 °C
Vietor: SZ, 15-25 km/h

UTOROK 25.2.2020
Zamračené, na severe občasný dážď.
Minimálna teplota: 4/-1 °C
Maximálna teplota: 6/11 °C
Vietor: J, 10-20 km/h

STREDA 26.2.2020
Zamračené, občasný dážď.
Minimálna teplota: 4/-1 °C
Maximálna teplota: 5/10 °C
Vietor: J, 10-20 km/h

ŠTVRTOK 27.2.2020
Oblačno, na severe a východe prehánky.
Minimálna teplota: 3/-2 °C
Maximálna teplota: 3/8 °C
Vietor: Z, 15-30 km/h

PIATOK 28.2.2020
Oblačno.
Minimálna teplota: 1/-4 °C
Maximálna teplota: 4/9 °C
Vietor: J, 10-25 km/h

Podrobnejšiu predpoveď počasia v jednotlivých regiónoch Slovenska v priebehu najbližších siedmich dní nájdete na stránke pocasie.teraz.sk



Kuriózne nešťastie v Sydney


Muž vo veku 37 rokov prišiel v noci na stredu (19.2.) o život v centre austrálskeho veľkomesta Sydney, keď ho počas búrky zasiahla letiaca plynová fľaša. Informovala o tom televízna stanica ABC, ktorá citovala vyjadrenia miestnych pohotovostných zložiek.

Nádoba vážiaca deväť kilogramov trafila nemenovaného chodca do ramena, keď okolo polnoci prechádzal po ulici v sydneyskej štvrti The Rocks. Svedok udalosti ho ešte pred príchodom záchrannej služby odtiahol do priľahlého hotela. Počas ošetrovania zranení ruky a hrudníka mužovi zlyhalo srdce a zdravotníci ho ani po prevoze do nemocnice nedokázali oživiť.

Šéfka záchrannej služby Kath Rallingsová opísala daný prípad ako "čudesnú" náhodu, ktorá môže postihnúť "jedného človeka z milióna", napriek tomu však vyzvala verejnosť, aby "nepodceňovala búrlivé poveternostné podmienky".

Polícia predpokladá, že zosnulý muž, pochádzajúci priamo zo Sydney, išiel po práci na niekoľko drinkov. Majiteľa plynovej fľaše polícia zatiaľ nezistila, požiadala však obyvateľov okolitých budov, aby skontrolovali svoje balkóny.

Sydney a ďalšie časti austrálskeho štátu Nový Južný Wales zasiahla v noci na stredu silná búrka, sprevádzaná okrem iného pôsobivými bleskami. Meteorológovia, ktorí vydali príslušné výstrahy, zaznamenali nárazy vetra s rýchlosťou do 111 kilometrov za hodinu.

Pohotovostné zložky v Novom Južnom Walese prijali stovky hlásení a miestne distribučné podniky zaznamenali výpadky dodávok elektriny pre niekoľko desiatok tisíc zákazníkov, informovala ABC.