Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Veľtrh obrannej techniky IDEB sa presúva na rok 2021

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Turanovič

Veľtrh je príležitosťou pre nadväzovanie a posilňovanie obchodných kontaktov na domácej a medzinárodnej úrovni a spoluprácu pri investičných projektoch v rámci krajín V4.

Bratislava 25. septembra (TASR) – Medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB sa pre výrazné zhoršenie epidemiologickej situácie presúva na budúci rok. Na piatkovom stretnutí s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽANO) stanovili náhradný termín na 2. až 4. marca 2021. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavského výstaviska Incheba Martina Macková.

„V súčasnej situácii, keď na Slovensku pribúdajú rekordné počty nakazených novým koronavírusom, nemôžeme riskovať ohrozenie zdravia príslušníkov ozbrojených zložiek, zamestnancov ministerstva, vystavovateľov a návštevníkov veľtrhu. Presunutie veľtrhu na rok 2021 nás veľmi mrzí, keďže ide už o druhý náhradný termín, v tejto situácii sa však musíme zachovať maximálne zodpovedne,“ uviedol Naď.

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Incheba Alexander Rozin verí, že vystavovatelia rozhodnutie o posune termínu prijmú s pochopením. „Z našej strany sme urobili všetko pre to, aby sme podujatie mohli zorganizovať. Zároveň však musíme rešpektovať rozhodnutie rezortu obrany a všetkých kompetentných orgánov,“ povedal.

Medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB je platformou pre spájanie produktov bezpečnostného a obranného priemyslu s inováciami v tejto oblasti. Súčasťou sú aj otázky týkajúce sa kybernetickej bezpečnosti a nových prístupov v prostredí ozbrojených síl a bezpečnostných zložiek. Veľtrh je tiež príležitosťou pre nadväzovanie a posilňovanie obchodných kontaktov na domácej a medzinárodnej úrovni a spoluprácu pri investičných projektoch v rámci krajín V4.