Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Verejnosť môže nominovať dobrovoľníkov na ocenenie Srdce na dlani

Srdce na dlani, ilustračná snímka. Foto: TASR/Andrej Galica

Projekt je podporený dotáciou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Bratislava 13. októbra (TASR) – Verejnosť môže nominovať dobrovoľníkov na ocenenie Srdce na dlani. Dvadsaťročná tradícia oceňovania sa tento rok bude historicky prvýkrát konať vo všetkých krajoch Slovenska a taktiež na národnej úrovni. Nominácie na ocenenie je možné zasielať do 8. novembra. TASR o tom informoval marketingový manažér Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Michal Miškovec.

Priblížil, že ide o každoročné ocenenie obdivuhodných skutkov a projektov, či už jednotlivcov, organizácií alebo skupín ľudí, ktoré svojou dobrovoľníckou činnosťou prispievajú k pozitívnej zmene vo svojom okolí. "Ide o ocenenie tých, ktorí konajú dobré skutky bez nároku na finančnú odmenu, v prospech iných, v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja, ochrany životného prostredia, kultúry, výchovy alebo vzdelávania a mnohých iných. Navrhnúť na ocenenie môže ktokoľvek na Slovensku, kto pozná výnimočnú osobu, organizáciu alebo projekt zasvätený nezištnej pomoci," uviedol.

Nomináciu je možné zaslať priamo krajskému dobrovoľníckemu centru do 8. novembra 2020 prostredníctvom oficiálneho webu oceňovania www.srdcenadlani.sk, na ktorom sú dostupné všetky informácie, podmienky nominovania a odkazy na nominačné hárky.

O udelení ocenení v krajoch rozhoduje nezávislá hodnotiaca komisia zložená z predchádzajúcich ocenených a predstaviteľov organizácií podporujúcich dobrovoľníctvo. Komisia rovnako rozhodne o nomináciách na národnú úroveň, kde ocenenie Dobrovoľník roka organizuje CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum pod záštitou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Projekt je podporený dotáciou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.