Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Verejnosť môže nominovať projekty v rámci ocenenia Srdce na dlani

Na archívnej snímke ocenenie Srdce na dlani počas oceňovania dobrovoľníkov Srdce na dlani. Foto: TASR Andrej Galica

O udelení ocenenia v jednotlivých krajoch rozhoduje nezávislá hodnotiaca komisia zložená z predchádzajúcich ocenených a predstaviteľov organizácií podporujúcich dobrovoľníctvo.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Verejnosť môže nominovať dobrovoľnícke skutky a projekty v rámci ocenenia Srdce na dlani. Nominácie je možné zasielať do 10. novembra. TASR o tom informovali z Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

Poslaním a zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo svojom voľnom čase nájdu miesto na pomoc iným a všade tam, kde je to jednoducho potrebné. V minulom roku prijali krajské dobrovoľnícke centrá 315 platných nominácií a komisie rozdelili 71 ocenení či mimoriadnych cien Srdce na dlani. "Možnosť každoročne spoznávať výnimočné príbehy ľudí a organizácií, ktoré pozitívne formujú svoje okolie, je pre nás nielen poteším, ale najmä cťou," uviedla riaditeľka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Dominika Hradiská.

O udelení ocenenia v jednotlivých krajoch rozhoduje nezávislá hodnotiaca komisia zložená z predchádzajúcich ocenených a predstaviteľov organizácií podporujúcich dobrovoľníctvo. Komisia rovnako rozhodne o nomináciách na národnú úroveň.

Srdce na dlani je ocenenie výnimočných dobrovoľníkov, jednotlivcov aj kolektívov za ich aktivity uskutočňované v prospech iných v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, zdravia, kultúry, umenia, výchovy, vzdelávania, vykonávané bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. Rovnako je aj ocenením výnimočných projektov, ktoré svojím poslaním menia veci k lepšiemu.