Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Viac ako 4000 detí sa stretlo na podujatí Európska Integrácia V4

Na snímke zľava minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčáka a ministerka vnútra SR Denisa Saková počas otvorenia 1. ročníka podujatia Európska Integrácia Vyšehradskej skupiny 2019 v Bratislave 12. novembra 2019. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podujatie slávnostne otvorili minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Miroslav Lajčák ministerka vnútra (MV) SR Denisa Saková.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Deti zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska sa stretli v utorok na prvom ročníku charitatívneho podujatia Európska Integrácia V4. Podujatie slávnostne otvorili minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Miroslav Lajčák (nominant Smer-SD) a ministerka vnútra (MV) SR Denisa Saková (Smer-SD).

"Veľmi sa teším, že tu môžem byť dnes s vami. Viem, že vás čaká úžasný program, ktorý pre Vás pripravilo občianske združenie Integrácia. Neviem, či viete, čo integrácia znamená. Integrácia znamená spájanie a práve toto podujatie spája vás, deti v rozličnom veku z rozličných miest, a mňa ako ministra zahraničných vecí veľmi teší, že tento rok prvýkrát aj deti z viacerých krajín," povedal Lajčák

Na podujatí zorganizovanom občianskym združením (OZ) Integrácia, ktoré pomáha pri začleňovaní zdravotne a sociálne znevýhodnených detí do bežného života, sa zúčastnilo 3000 detí zo SR a približne 1200 detí z Česka, Poľska a Maďarska.

"S potešením som prijala pozvanie na toto dnešné podujatie, pretože je to obrovský zážitok pre mňa vidieť toľko úprimných detských a mládežníckych dušičiek pokope a ja dúfam, že toto podujatie, naopak, bude obrovským zážitkom pre vás všetkých," dodala Saková.